Karse – en moderne klassiker?

Jeg elsker det grønne drys på maden. Det gør bare alting lidt mere appetitlig at se på. Karse på æggemaden, på de nye kartofler, på osten – fortsæt selv – hvad er din favorit?

Alle kender karse – det er sådan noget børnene kommer hjem med til påske i overskårne mælkekartoner formet som en kanin eller i tomme æggeskaller fyldt med vat. Det er egentlig lidt kikset og ” old school”. Jeg har i mange år ene kvinde holdt fanen højt og insisteret på, at der var karse på frokostbordet på min arbejdsplads – til stor undren for mine kollegaer.

Karse til frokostbordet
Karse til frokostbordet

Men så et år til julefrokosten var vi på en meget lækker og fin restaurant i København og hvad fik vi? Karse! Almindelig karse, brøndkarse, blomsterkarse – Der var karse overalt!

Selvfølgelig sindssygt lækkert som indslag i fantastiske retter og et meget konkret bevis på – at trendspotteren her – har slået til igen og at det grønne drys ikke bare visuelt er prikken over i’et, men at karsens lidt skarpe smag tilfører kant til både gourmetmaden og hverdagsmaden.

Restaurationsmad med blomsterkarse
Restaurationsmad med blomsterkarse

Men hvor er der meget plastik, når man køber karse i butikkerne – og hvor holder den i kort tid. Kan man ikke gøre noget selv? Jo hop med på vognen og bliv trendy – dyrk din egen karse!

Du kan gøre det super enkelt som i børnehaven eller du kan vælge en tiny garden. En tiny garden er en vindueshave i et smukt design, der pynter på dit spisebord eller i din vindueskarm. Haverne fremstilles socialøkonomisk og frøene er økologiske. Læs mere om tiny gardens her – og kom så i gang med at dyrke karse – det er trendy, det er urban farming, det er mikrogrønt og det er fyldt med velsmag og vitaminer!

0 kommentarer “Karse – en moderne klassiker?Tilføj din →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *