Radiser

Røde, sprøde radiser – det er en af de første danske frilandsgrøntsager som foråret byder os – så er vinteren endegyldigt forbi!

Radiser
Radiser

Radiser har en meget kort udviklingstid fra frø til plante. Afhængigt af lys og temperaturforhold går der mellem 3-6 uger til du kan høste friske radiser. Har du ikke en have, kan du prøve at så radiser i en urtepotte i vindueskarmen.

Følg denne lille guide for et godt resultat:

  1. Kom god jord i potte, pres det let sammen og vand godt. Bruger du en lerpotte, så sæt den i vand mindst 1 time før du fylder jord i, så lerets porer kan blive vandmættede. Det hjælper med at holde på jordens fugtighed
  2. Så frøene med god afstand og dæk med et tyndt lag jord
  3. Sæt evt. en plastikpose løst over potten og stil potten lyst, men ikke i direkte sol
  4. Vand dagligt, helst i underskålen, så kommer du ikke til at overvande. Er der vand i underskålen efter 15 min. så hæld det ud igen
  5. Er du kommet til at så for tæt, så udtynd planterne – du kan spise de små skud i salatskålen, som mikrogrønt
  6. Vent, vand, høst og spis!

 

Mikrogrønt

Skal det gå endnu hurtigere? eller har du ikke lyst til at rode med jord, så kan du også dyrke radiser som mikrogrønt. Det tager omkring en lille uges tid fra du sår radisefrøene til du kan høste lækre, sprøde spirer med den karakteristiske radisesmag.

Radisespirer
Radisespirer

Du kan købe en færdig vindueshave hos tiny gardens her og finde en dyrkningsvejledning her.

Vil du kaste dig ud i gourmetmad med radiser kan du prøve denne opskrift fra NOMA. Men du kan også bare spise radiserne i en sommersalat eller ovenpå en ostemad.

Radiser i potte. Foto Ditte Isager

Radiser i potte. Foto Ditte Isager

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer “RadiserTilføj din →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *