Rucola

For nogle år siden var rucola meget trendy og man fik det til stort set alle retter, når man gik ud på restaurant. Jeg blev ærlig talt lidt træt af det, for rucola i store mængder kan godt både være bittert og overdøve al anden smag i retten. Nu er serveringerne heldigvis blevet mere afbalanceret og så kan rucola faktisk noget helt unik smagsmæssigt med sin komplekse og dybe smag.

Rucolaspirer med carpaccio
Rucolaspirer med carpaccio

Tænk bare på en klassiker som carpaccio med parmesan og rucola – eller varianten med bresaola som jeg smagte første gang på Amalfikysten nær Salerno.

Jeg havde været på udvekslingsophold på Cornell University i staten New York, hvor jeg mødte canadiske Cherry og italienske Matteo. De var meget forelskede og jeg sagde – egentlig halvt i spøg – at jeg gerne ville med til deres bryllup. De flyttede begge til Italien – og jeg fik en bryllupsinvitation! Der er gudesmukt ved Amalfikysten og et par dage før brylluppet tog Matteo os med op til restauranten, hvor brylluppet skulle holdes.

Vi kørte på ægte dødsforagtende italiensk maner med fuld fart og hornet i bund rundt i kurverne på den snoede vej – og nåede med hjertet i halsen helskinnet frem til restauranten. Den var klinet ind på klipperne med et lodret fald på mange meter ned mod havet . Her sad vi under et udspændt solsejl og så solnedgangen over havet, mens vi fik den mest fantastiske rucola med parmesan og bresaola nænsomt overhældt med olivenolie. Det var fantastisk!

Nu dyrker jeg så rucola som mikrospirer med udsigt til min have – ikke nær så spektakulært må jeg indrømme – men smagen, den kan godt hensætte en til Italien! Prøv selv – det er helt sikkert billigere end en tur sydpå.

Rucolaspirer
Køb rucola frø her

0 kommentarer “RucolaTilføj din →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *