Dyrk krydderurter indendørs

Kalenderen siger september og det er ved at være begrænset, hvad man kan så at nyt udenfor. Men bruger man sin vindueskarm, kan der dyrkes krydderurter året rundt i form af mikrogrønt.

Mikrogrønt er en anderledes måde at få krydderurter på og når du dyrker det selv fra frø tager det kun 1-2 uger til du kan høste.

Planterne klapper ikke sammen, som man ofte oplever når man køber krydderurter med hjem fra supermarket, fordi de er vant til at gro i din vindueskarm.

Du kan dyrke karse, radisespirer, ærteskud, broccoli og en lang række andre urter og grøntsager, der kan give din mad mere smag og et lille skud vitaminer.

Det er lækkert at have friske og smagfulde krydderurter i sin vindueskarm, så man kan sætte sit eget præg på serveringen.

Mange af de mikrogrønne krydderurter kan du ikke købe i forretninger, fordi de holder meget kort tid når de er høstet. Dyrker du dem selv er de altid friske og du kan få unikke smage fra f.eks. mizuna, kløver og bukkehorn.

Så uanset om du er garvet havedyrker, nybegynder eller måske urban farmer, så er det enkelt at få sin helt egen lille vindueshave.

Brug tiny gardens eller dyrk i vat, kokosmedie eller jord – du kan læse en dyrkningsvejleding her

 

0 kommentarer “Dyrk krydderurter indendørsTilføj din →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *