Hampemåtter

Hampemåtter er et alternativ til at dyrke i jord. Det er et materiale, der er nemt at have med at gøre, det holder godt på vandet og så er det mere hygiejnisk end jord, når du skal have det på køkken- og spisebordet.

Store hampemåtter
Store hampemåtter

 

Vores hampemåtter er økologiske og produceret i Danmark. De består ikke af andet end fibre fra hampeplanten – og det er den form for hamp, der ikke indeholder hallucinogener.

Vi køber hampen i store ruller og får dem skåret/klippet ud i passende stykker af Gentofte Håndarbejdsværksted, der beskæftiger voksne udviklingshæmmede. De bundter også måtterne 10 og 10 med fine, sirlige sløfter om.

Hampemåtter - et dansk naturmateriale
Hampemåtter – et dansk naturmateriale

Som noget nyt har vi valgt også at tilbyde store måtter, som man selv kan klippe ud i den størrelse man ønsker. Måske har du selv en fin skål, der er perfekt til at dyrke mikrogrønt i eller måske har du arvet et kabaretfad eller gjort et godt loppefund, der kræver en speciel størrelse hampemåtte?

kabaretfad med mikrogrønt
kabaretfad med mikrogrønt

Du kan købe hampemåtter her:

Vidste du:

Hamp er en interessant afgrøde, fordi den har så mange anvendelsesmuligheder.

Frøene har et højt indhold af proteiner og -olier, som gør frøene interessante både som dyrefoder og som human ernæring.

Stænglerne kan udnyttes til mange forskellige produkter, f.eks. isolering, vækstmåtter, ukrudtsdække og til kompositter i bilindustrien. Hamp bliver også anvendt til tekstiler.

Når stænglerne forarbejdes til fibre bruger man ikke det inderste af stænglen, men det kan så bruges som bioenergi eller hestestrøelse – så alle delen fra planten bliver brugt.

hamp_og_majs_som_protein

 

4 kommentarer “HampemåtterTilføj din →

  1. Jeg har problemer med at finde hvor jeg kan købe hampmåtterne i store størrelser. Jeg kan kun finde de små måtter. Håber du kan hjælpe mig
    På forhånd tak :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *