Få en have i vindueskarmen

Kribler det i fingrene for at komme i gang med at så? Men haven mangler? Så prøv at dyrke krydderurter i din vindueskarm – det kan faktisk godt blive til en hel del i løbet af en sæson – og så er det både sundt og sjovt!

Mikrogrønt er særlig velegnet til indendørsdyrkning. Du kan hurtigt se resultater for det tager kun en uges tid at dyrke masser af smag og vitaminer.

Mikrogrønt er når nu høster planter på kimbladsstadiet ligesom karse. Karse er superlet at dyrke og fantastisk til at give smag til æggemaden! På samme måde kan du dyrke stærke sennepspirer til at sætte fut i smagsløgene, fine pink kål- og radisespirer, lækker aromatisk rucola, der ikke er bitter, sprøde ærteskud eller en af de mange andre spændende variater af frø, der er gode at bruge som mikrogrønt.

Sådan lykkes du med at så mikrogrønt fra tiny gardens

Følg disse enkle trin og skab dit eget havelandskab i vindueskarmen af spiselige småplanter:

1) Vand hampemåtten rigtig godt igennem, den skal være drivvåd og der må gerne være lidt vand i bunden, bare det ikke når op over frøene

2) Så frøene i et jævnt lag ovenpå

3) Stil haven lyst, men ikke i direkte sol

4) Vand haven hver dag. Frøene er meget følsomme for udtørring under spireprocessen, så sørg for at hampemåtten altid er godt våd

5) Høst de lækre vitaminbomber efter 7-10 dage

Mikrogrønt smager lækkert som det sunde grønne drys på din mad. Nogle af mine klassiske favoritter er: (du kan finde opskrifter på de grønne links)

Til den lidt mere utraditionelle side kan du prøve:

Her kan du starte din egen have i vindueskarmen

Børn vil også gerne  dyrke og spise mikrogrønt
Børn vil også gerne
dyrke og spise mikrogrønt

 

 

 

0 kommentarer “Få en have i vindueskarmenTilføj din →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *