Appelsinsalat med solsikkeskud

Denne appelsinsalat er dejlig frisk og passer godt til lidt tunge retter eller som en dejlig afveksling på julefrokost-bordet.

Det skal du bruge

til 4 personer (til 8, hvis det er til et frokostbord)

  • 4 appelsiner
  • 1/2 granatæble
  • 1 syltet rødløg (se opskrift nedenfor)
  • 1 stor håndfuld solsikkeskud
  • Dressing af 1 ss granatæble balsamico eller anden god eddike, 2 ss olivenolie, salt og peber

Sådan gør du:

  • Skræl appelsinen med en kniv, så ingen af de hvide hinder er tilbage og skær i tykke skiver. Fordel appelsinskiverne på et fladt fad.
  • Drys granatæblekerner over
  • Pynt med syltede rødløg og solsikkeskud
  • Rør dressingen sammen og smag til før den dryppes over
Søde appelsiner, nøddeagtige solsikkeskud, syrlige granatæbler og pink rødløg
Søde appelsiner, nøddeagtige solsikkeskud, syrlige granatæbler og pink rødløg

Syltede rødløg

(lav gerne en stor portion, de holder sig længe i køleskabet og kan bruges til andre salater, flæskestegssandwich eller som det sur-søde indslag istedet for agurkesalat)

Kom 1 dl sukker og 1 dl lys eddike (f.eks. hvidvins-eddike) i en dyb skål og hæld 1 dl kogende vand over. Rør til alt sukker er opløst. Krydr med salt og peber.

Kom rødløg i tynde ringe i lagen og lad det hvile mindst en time.

Vil du dyrke dine egne solsikkeskud? Så køb frø her:

0 kommentarer “Appelsinsalat med solsikkeskudTilføj din →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *