Fire gode tips til at dyrke mikrogrønt

Det er let at dyrke mikrogrønt, men nogen gange kan spiringen godt drille lidt alligevel. Her er 4 gode tips til at få en ensartet spiring og dermed en god høst af de sunde, grønne krydderurter.

TIPS nr. 1 Opstarten

Vær omhyggelig med vandingen. Vander du for lidt, så spirer frøene uens og vander du for meget, så mugner frøene.

Hvordan vander du så lige tilpas?

Du kan begynde med at vande hampemåtten alt for meget. Dæk hampemåtten helt med vand – du skal bruge omkring 1,5 dl. Lad vandet stå på i et par minutter, så hampemåtten suge alt det vand den kan. Brug fingrene til at trykke på hampemåtten, så den bliver helt fyldt med vand. Hampemåtten skal skifte farve, så der ikke er nogen lyse pletter tilbage. Hæld derefter det overskydende vand fra – der må dog gerne være lidt tilbage i bunden af æsken. Først når hampemåtten er gennemblødt, er det tid til at så frøene.

Tips nr. 2 Vanding

Stil din tiny garden i en lys vindueskarm, men undgå direkte sol midt på dagen. Mærk hver dag med din fingerspids på hampemåtten, den skal føles våd og gerne slippe et par dråber vand, når du trykker på den. Hampemåtten må ikke tørre ud, så vand omhyggeligt hver eneste dag. Der går et par dage før frøenes rod har fæstnet sig i hampemåtten, så der skal du vande forsigtig langs kanten af haven – ellers triller frøene af.  Vand så måtten er godt våd, men ikke så meget at vandet står op over frøene. Når frøene begynder at udvikle blade, sidder de fast i måtten og du kan vande hvor du vil. Løft eventuelt op i kanten af måtten og check at der er lidt vand i bunden af æsken.

vand i bunden
Der må gerne være lidt vand i bunden af haven

 

TIPS nr. 3 Fugtighed

De fleste har en relativt tørt indeklima og da frø spirer godt ved høj luftfugtighed, kan du øge luftfugtigheden ved f.eks. at dyrke dem i et mini-drivhus, eller du kan dække frøene med et stykke fugtig køkkenrulle. Med køkkenrulle-metoden skal du vande ovenpå køkkenrullen, så den hele tiden er fugtig. Dette fungerer bedst med de større frø som radise, bukkehorn, solsikke, ært og koriander – de små frø hænger fast i køkkenrullen. Når frøene spirer, løfter de papiret of og du kan forsigtig fjerne det.

TIPS nr. 4 Husk AT VANDE

Glemmer du at vande? Så stil haven et centralt sted hvor du kan se den. Gør en lille kande med vand klar og stil den ved siden af – så bliver du mindet om vandingen og kan vande med det samme. Et andet tip er at koble vandingen med noget andet som du gør hver dag f.eks. tandbørstning, madpakkesmørring, eller andre ting, som du gør hver dag. Det er også en mulighed at stille en alarm.

Stil en lille vandkande ved siden af dine haver, så er det let lige at vande
Stil en lille vandkande ved siden af dine haver, så er det let lige at vande

Følger du disse råd, så er jeg sikker på, at du vil få flotte tætte haver af mikrogrønt i løbet af en uges tid.

Kom godt i gang med at dyrke din egen vindueshave lige her:

0 kommentarer “Fire gode tips til at dyrke mikrogrøntTilføj din →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *